Eenvoudig zelf grasmatten leggen

Graszoden Kopen kweekt prachtig gras voor verschillende doeleinden. Wij kweken grasmatten die gemakkelijk te leggen zijn voor een mooi gazon, een representatieve bedrijfstuin of een prachtige golfbaan. Door de goede kwaliteit van ons bedrijf zijn de grasmatten gemakkelijk te leggen.

Voordat u begint met het grasmatten leggen zorgt u ervoor dat de ondergrond losgemaakt-, bemest- en gespit is. U kunt dan voordat u grasmatten gaat leggen het stuk grond rollen om het te egaliseren, maar dit kan eventueel ook door voetje voor voetje de grond aan te drukken. Daarna schaaft u met een plank de grond en dan is het geheel klaar om grasmatten te leggen.

Een juiste voorbereiding wanneer u grasmatten gaat leggen

Grasmatten leggen van ons bedrijf is zeer eenvoudig: u rolt de graszoden uit en legt ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Na het grasmatten leggen kunt u de zoden met de achterkant van een schep aankloppen of rollen. Na het leggen van de grasmatten dient u de graszoden zoveel water te geven dat ze door en door nat zijn. Als het vrij zonnig weer is moet u niet tot ’s avonds wachten! De eerste paar weken na het graszoden leggen dient u het gras wel twee à drie keer per dag te sproeien, dan krijgt het de kans om goed vast te groeien. Het duurt ongeveer vier- tot zes weken na het grasmatten leggen voordat de zoden zijn vastgegroeid. De eerste maand moet u het gazon nog voorzichtig behandelen.

Na het grasmatten leggen uw gazon voldoende sproeien

Als na het grasmatten leggen de zoden eenmaal vastgegroeid zijn, kunt u volstaan met het wekelijks sproeien als het droog is.

Graszoden Kopen zorgt ervoor dat het grasmatten leggen een vrij simpele klus wordt. Als u de bovenstaande tips goed in acht neemt, krijgt u de mooiste graszoden die u zich maar kunt bedenken. We willen tenslotte allemaal wel een gazon wat eruitziet als een golfbaan!

Mocht u meer informatie willen hebben over het grasmatten leggen of als u meteen onze graszoden wilt bestellen, kunt u altijd contact met ons opnemen.