De beste grasmatten voor een vaste lage prijs

U wilt graag een nieuw gazon en heeft de keuze gemaakt om dit te verwezenlijken door het aanleggen van grasmatten. Een uitstekende keuze, alleen welk type graszoden heeft u nodig? Zoals u misschien weet is niet ieder type grasmat geschikt voor alle omstandigheden. Om u altijd te kunnen voorzien van de juiste keuze, bieden wij drie verschillende typen grasmatten aan. Ieder type heeft zijn voor- en nadelen, waardoor er altijd één soort het meest geschikt voor u is. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij de verschillende soorten grasmatten hieronder uiteengezet.

1. Basic grasmatten

Het eerste type zijn de zogeheten basic grasmatten. Met onze basic grasmatten haalt u de perfecte ingrediënten in huis om bijvoorbeeld een sterk speelgazon aan te leggen. De unieke samenstelling van veldbeemd, roodzwenk en Engels raaigras zorgt ervoor dat het speelgazon zich sterk en veerkrachtig toont, en snel herstelt na intensief gebruik.

Speelgazon van de beste graszaden

Als u dit type grasmatten vanaf de aanleg goed onderhoudt, door regelmatig te maaien, besproeien en bemesten, creëert u een sterk speelgazon waar u jarenlang plezier van heeft. Dit type speelgazon is gekweekt met de beste kwaliteit graszaden die er zijn. Hierdoor zijn de grasmatten ontzettend stevig. Zodra deze zijn gelegd, groeien ze naar elkaar toe en vormen ze samen een strak en sterk speelgazon Dankzij de unieke samenstelling zijn de basic grasmatten uitermate geschikt als speelveld en voor terrein met dieren.

2. Premium Speelgazon grasmatten

Bent u echter op zoek naar grasmatten van de hoogst mogelijke kwaliteit, dan kunt u het beste kiezen voor grasmatten van het type Premium speelgazon. Het verschil tussen ‘Premium speelgazon’ en ‘Basic speelgazon’ is dat de Premium grasmat sterker is, minder weersafhankelijk, sneller betreden kan worden en deze het mooiste resultaat geeft.

Stevige en duurzame Premium Speelgazon grasmatten, vers van het land

De hoge kwaliteit van onze Premium grasmatten waarborgen wij omdat de matten zo laat mogelijk van het land worden gehaald. Doordat deze matten zo lang op het land blijven liggen ontstaat een grasmat van topkwaliteit. De teelt van deze grasmatten duurt gemiddeld 12 tot 14 maanden, hierdoor is de mat extra sterk. Met de premium speelgazon grasmatten kiest u voor kwaliteit waardoor u jarenlang kan genieten van een mooi en sterk gazon.

3. Schaduwgras

Het derde type grasmatten wat wij verkopen zijn schaduwgras grasmatten. Dit type grasmat heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze zoden beter geschikt zijn om op een plek gelegd te worden waar minder lichtinval is. Echter groeit dit type nog beter wanneer er veel zonlicht is. Ligt uw tuin dus (deels) in de schaduw? Kies dan voor schaduwgras!

Voordelen van schaduwgras

Naast het feit dat schaduwgras grasmatten geschikt zijn voor plekken met meer schaduw, is het gras ook goed bestand tegen betreding. Ideaal als u bijvoorbeeld kinderen heeft die graag in de tuin spelen. Dit komt door de unieke samenstelling van veldbeemgras en roodzwenkgras. Deze hoogwaardige graszaden zorgen ervoor uw schaduwgras gazon mooi dichtgroeit. Let wel op, schaduw grasmatten hebben nog steeds wel wat zonlicht nodig. Hebt u een stukje tuin waar nooit of bijna nooit zonlicht valt dan zal zelfs schaduwgras hier niet goed groeien. Ons advies is om dan naar een alternatief te kijken zoals een bodembedekker of kunstgras.