Gazon en grasmatten onderhoud

Als u eens denkt aan de onderhoud van uw gazon, kunnen wij u van dienst zijn. Bij ons kunt u prachtige grasmatten kopen, die wij keurig bij u aan huis leveren. Wij zorgen graag samen met u voor het onderhoud van uw gazon, zodat u in het tuinseizoen kunt genieten van uw prachtige tuin.

Onderhoud van uw gazon geeft minder werk met graszoden van graszodenkopen.be

Het inzaaien van graszaad heeft nogal wat nadelen. Het onderhoud van zo’n gazon kost nogal wat werk, maar er loeren ook gevaren. Er zijn namelijk altijd vogels die uw zaden weghalen, maar ook kunt u last hebben van flinke plensbuien die uw beginnende gazon verprutsen. Daarnaast is het lastig om het onkruid weg te halen wat op uw zojuist gekweekte grasveld groeit.

Voor het onderhoud van uw gazon dient u rekening te houden dat u bijtijds voldoende voeding geeft, dan blijft uw gras het mooist. De voeding dient voldoende stikstof te bevatten. Als u gras in het groeiseizoen lichtgroen of geel wordt, dient u dringend voeding te geven. Verder dient u aan het onderhoud van uw gazon te werken door het maaien en sproeien van het gras. In de groeitijd moet u 1 à 2 keer per week maaien. Water geven in droge tijden kan worden beperkt tot één keer per week, het liefst ’s morgens. Verticuteren, ofwel het uitkammen van de grasmat, is één keer per jaar genoeg.

Voor het onderhoud van uw gazon moet u ook het onkruid verwijderen. Dit kunt u voorzichtig uitsteken, zodat de grasmat niet beschadigd. Mos kunt u tegengaan door uw gras optimaal te verzorgen, dan krijgt het gazon voldoende weerstand om mos tegen te gaan. graszodenkopen.be helpt u graag met deze tips voor het onderhoud van uw gazon!

Onderhoud grasmatten na aanleg

In de eerste weken na het aanleggen van uw nieuwe grasmatten wilt u deze goed onderhouden. In onderstaande video leggen we uit wat voor onderhoud de grasmatten in de eerste zes weken benodigd zijn.

graszodenkopen.be zorgt voor weinig onderhoud aan uw graszoden

graszodenkopen.be oogst slechts één maal per jaar het gras, zodat de zoden van zichzelf heel stevig worden.

Verder op deze website kunt u met de opgave van het benodigde aantal vierkante meter precies zien hoeveel de graszoden u, inclusief vervoer, gaan kosten.

Hebt u nog vragen over onze graszoden en/of onderhoud van uw gazon, neemt u dan gerust contact op.