Met grasmaaien krijgt u een egaal groene grasmat

Wilt u weten hoe u moet grasmaaien om een mooie, egaal groene grasmat te krijgen? graszodenkopen.be heeft voor u belangrijke tips, waardoor u dat kunt realiseren.

  • Tip 1: maai het gras op de juiste hoogte.
  • Tip 2: maai regelmatig (tussen maart en oktober wekelijks).
  • Tip 3: lees snel verder hoe u uw gras het beste kunt maaien.

Waarom is grasmaaien belangrijk?

U moet het gras tussen maart en oktober iedere week maaien. Waarom? Uw grasmat bestaat uit verschillende grassoorten, die niet allemaal even hard groeien. Daardoor kan de ene soort de andere overwoekeren, waardoor een soort gaat overheersen en de uitstraling van het gras verandert. Uiteindelijk verdwijnt de minder sterke grassoort en ontstaan er kale plakken op uw grasmat.

Daarnaast ziet lang gras er minder mooi uit, is het minder fijn om op te lopen en te spelen, en moeilijker te onderhouden.

Grasmaaien: alle maaitips op een rijtje

Welke tips voor het grasmaaien zorgen ervoor dat u een mooie, egaal groene grasmat krijgt? We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

  • Maai 1x per week (van maart t/m oktober).
  • Maai niet te kort: daardoor maken grassoorten geen nieuwe uitlopers aan. Gevolg is kale plekken.
  • Maai niet te lang: hierdoor overwoekeren grove grassoorten de fijne. Gevolg is ook hier kale plekken.
  • Ideale maaihoogte: 3 centimeter (gebruik een grasmaaier waarmee u de maaihoogte kunt bepalen).
  • Gebruik een scherpe grasmaaier: daardoor wordt het gras strakker afgesneden en ontstaat een mooiere grasmat. Laat uw maaier daarom ieder voorjaar opnieuw onderhouden.

Grasmaaien: wel of niet mulchen?

Wat kunt u het beste doen na het grasmaaien: wel of niet mulchen? Mulchen houdt in dat u het gemaaide gras laat liggen. Voordelen hiervan: het is natuurlijke bemesting van het gras en u hoeft het gemaaide gras niet op te ruimen. Nadeel: het kan alleen bij droog gras. Laat u nat gras liggen, dan vormen zich proppen, die uiteindelijk gaan rotten. Dus mulchen kan, mits het gras droog is. Bij nat gras raden we aan om het gemaaide gras na het grasmaaien aan te harken.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op over uw vragen over grasmaaien en we helpen u graag verder.