Mos in gras: wat doe je ertegen?

Heeft u last van mos in uw gras en wilt u ervan af? Daar is zeker iets tegen te doen. graszodenkopen.be heeft tips waarmee u van het mos in uw gras afkomt en het voortaan voorkomt. Begin eerst met het verwijderen van de huidige mos en verticuteer daarna uw gras. Vervolgens is het zaak om uw graszoden goed te onderhouden en voor een gezonde, regelmatige groei van het gras te zorgen.

Hoe ontstaat mos in uw gras?

Hoe is het mos in uw gras ontstaan? Daarvoor zijn verschillende oorzaken mogelijk:

  • te weinig bemesting;
  • dicht geslagen grond;
  • te kort maaien;
  • schaduw.

Zoals u ziet, kunt u zelf voorkomen dat er straks opnieuw mos groeit op uw grasmat. Bemest regelmatig, verticuteer ieder jaar, maai het gras wekelijks op de juiste hoogte en probeer te vermijden dat er schaduw op de graszoden valt. Als uw gras regelmatig en gezond groeit, dan maakt mos geen kans.

Verticuteer uw gras en laat het mos verdwijnen

Hoe zorgt u ervoor dat het mos in uw gras verdwijnt? Verticuteer! Met een verticuteerhark of -machine sleept u geulen in het gras en kunt u de vilt-moslaag verwijderen. Het gevolg is dat er waarschijnlijk enkele kale plekken ontstaan. Echter, het verticuteren zorgt ervoor dat de wortels van het gras lucht krijgen en het gras sneller groeit. Binnen no-time zullen er grassprieten uit de kale plekken rijzen en ziet u er niets meer van.

TIP: zaai het geverticuteerde gras in met graszaadmengsel. Hierdoor herstelt het gras nog sneller.

Heeft u vragen over de bestrijding van mos? Neem contact met ons op voor vragen over mos in uw gras.